Ville du stilt ruset til kjøretime?

Det opplever kjøreskoler stadig oftere at elever gjør

Det å kjøre bil kan være farlig selv når man er ved sine fulle fem. På tross av dette velger enkelte elever å stille opp ruset til kjøretime. Hos trafikkskolen Learn mener de nå at problemet er så stort at de har bedt politiet om å lære de hvordan de skal merke at en person er ruset.

Politiet har villig stilt opp og undervist kjørelærere, de er nemlig ikke overrasket over at kjørelærere opplever dette. De forteller at mange nok ville bli overrasket om de var klar over hvor mange som faktisk kjører i ruset tilstand. For hver taxi man møter i trafikken har man også møtt en ruset sjåfør!

Bloggen fortsetter etter annonsen

Teoriprøven for bil

Skal du ta førerkortet? Da må du ta teoriprøven. Med våre øvelsesprøver er du godt forberedt før du tar teoriprøven hos Statens Vegvesen.

Prøv gratis nå

En del som kjører i rus innbiller seg vel at det alltid går bra om man er forsiktig. Selv om dette åpenbart ikke er riktig , så kan man i alle fall på en måte forstå tankegangen bak. Å forstå tankegangen bak det å stille ruset til kjøretime forstår vi enda mindre av. Når man stiller til kjøretimer håper vi at målet er at man skal lære noe, men i ruset tilstand vil jo læreutbyttet være helt minimalt. Her kaster man altså vekk penger samtidig som man utsetter seg selv og andre for en stor risiko. Da tenker vi at man heller bør avlyse kjøretimen, spare de pengene, og ta en ny kjøretime når man er mer mottagelig for læring.

Det finnes også en del personer som kjører i ruset tilstand uten at de har tenkt over det, personer som går på medikamenter. Det er viktig å merke seg at dette kan være vel så farlig som å kjøre når man er ruset på narkotika eller alkohol. Om medisinen påvirke din evne til kjøre bil, så skal du heller ikke gjøre det. Det kan være lurt å snakke med legen sin om hvilken effekt medisinen har. I noen tilfeller kan man bytte til en annen medisin som gjør det mulig å kjøre.

Les mer i NRK sin artikkel