Sparer du penger i bomringen med skitne skilt?

Noen kjører med så skitne bilskilt at de ikke kan leses automatisk, og noen gjør det kanskje med vilje.

Stadig oftere passerer det biler i norske bompengeringer som ikke kan leses av automatisk, fordi de er så skitne. Noen er få er så skitne at de ikke kan leses manuelt heller. Da blir bompasseringen gratis.

Det er imidlertid ikke slik at man kan skitne til nummerskiltet med vilje, og dermed innvilge seg selv en betydelig rabatt i bomringen, uten risiko for at noen reagerer. Alle biler skal ha kjennemerker som er lett synlige. Om skiltet mangler gir det et forenklet forelegg på 2000 kroner.

Bloggen fortsetter etter annonsen

Teoriprøven for bil

Skal du ta førerkortet? Da må du ta teoriprøven. Med våre øvelsesprøver er du godt forberedt før du tar teoriprøven hos Statens Vegvesen.

Prøv gratis nå

Om politiet mener du med vilje har gjort skiltet uleselig vil det kunne vente en bot. Denne boten har ikke en fast sats, men politiet opplyser at den nok vil være på samme nivå som om man kjører uten skilt. Det er viktig å merke seg at man kan bli anmeldt, og få en bot som ender opp i bøteregisteret. Dette kan altså bli mer alvorlig enn om man skulle få et forenklet forelegg.

Bomselskapene taper mye penger på skilt som ikke kan leses. Vegfinans E18 Vestfold har kun to bommer, men hadde 38.000 passeringer derman ikke klarte å lese registreringsnummeret. I tillegg fører arbeid med manuell avlesning til mye ekstra arbeid. Holder man skiltet noenlunde rent kan man faktisk spare samfunnet for en del penger.

Kilde: NRK