Det ser ut til at folk liker å betale fartsbøter

Det må være konklusjonen etter at UP gikk ut i media og forhåndsvarslet storkontroll i går.

Utrykningspolitiet gikk i går ut i media og varslet om at de skulle ha storkontroll i hele landet. Alle deres mannskaper var ute på veiene og hadde 24-timers kontroller hele 143 steder. Storkontrollen fikk bred omtale i riksdekkende media. Blant annet skrev NRK at “UP teppelegg vegane i dag”. Det ser imidlertid ikke ut til å ha hatt noen særlig effekt på bilistene.

Det ble tatt hele 176 personer med for høy fart, hvorav 4 fikk beslaglagt førerkortet forteller Terje Oksnes i Utrykningspolitiet til NRK. Dette tallet gjelder imidlertid kun for de 18 kontrollene som ble avholdt i hans distrikt, Vestlandet. Man kan derfor regne med at en hel del bilister har måttet sette fra seg bilen i løpet av denne varslede storkontrollen.

Bloggen fortsetter etter annonsen

Prøv gratis teoriprøve for bil

Vil du stryke på teoriprøven? Da bør du ikke trykke på denne knappen:

Ikke trykk her

På E39 ved Haukås i Sveio kommune ble det tatt 33 personer på kun 2,5 timer. Det er i følge UP omtrent like mye som når de ikke varsler om at det skal være kontroll. UP sier at de er skuffet over at så mange brøt fartsgrensen på tross av varslingen. Vi vil tro det også finnes en del skuffede og bøtelagte bilister der ute som nå innser at de lett kunne spart en del tusenlapper.