Ville du ha jukset på teoriprøven?

Statens Vegvesen forteller at stadig flere blir tatt for å ha jukset på teoriprøven. Samtidig blir juksemetodene stadig mer avansert.

Ved Bergen trafikkstasjon tar de stadig flere i å forsøke å jukse seg gjennom teoriprøven. De er usikre på om dette skyldes at flere jukser, eller at de selv har blitt flinkere til å avsløre juksepavene.

På oppkjøringen for bil stryker ca. en fjerdedel av elevene. Før de kommer så langt må de ha bestått teoriprøven. Her stryker nesten halvparten av elevene. En del velger altså å prøve å jukse seg gjennom denne prøven.

Bloggen fortsetter etter annonsen

Teoriprøven for bil

Skal du ta førerkortet? Da må du ta teoriprøven. Med våre øvelsesprøver er du godt forberedt før du tar teoriprøven hos Statens Vegvesen.

Prøv gratis nå

Statens Vegvesen forteller til NRK at oppfinnsomheten er stor. Folk bruker kamera alt fra penner til klokker til å ta opp teoriprøvene for å selge videre opptakene til andre. Man har tatt personer med propp i øret og telefon gjemt i BH-en. Noen lar også tvillinger, eller personer med falsk ID ta prøven for seg.

For å få bukt med juksingen har Statens Vegvesen satset på å bli flinkere i å avsløre falske identiteter. De har også skaffet seg utstyr som varsler om noen bruker mobiltelefoner i prøverommet.

Prøven er der for å teste at de som får lov til å kjøre opp har de nødvendige teoretiske kunnskapene for å kunne bli en trygg sjåfør, som vet hvordan man skal samarbeide med andre trafikanter.

Klarer man ikke prøven bør man vel kanskje tilegne seg mer kunnskap, i stedet for å jukse seg gjennom prøven? Forhåpentligvis blir de minst egnede sjåførene uansett luket ut under oppkjøringen.