Hvor lenge har du øvelseskjørt?

Neppe like lenge som denne karen har planer om å gjøre det!

I forrige uke kunne man i Bergensavisen lese om en mann og hans kone som ble stanset av politiet i Bergen. Bilen var merket med rød L, og hadde ekstra innvendig speil for ledsageren. Ledsageren var over 25 år, og hadde hatt førerkort lenge. Kjøringen oppfylte altså kravene til øvelseskjøring.

Politiet stusset imidlertid over en ting. Mannen opplyste at han hadde øvelseskjørt med konen i mange år uten noen plan om å ta førerkort. Ikke nok med det, han hadde ikke plan om å ta førerkort i fremtiden heller. Han skulle øvelseskjøre resten av livet.

Bloggen fortsetter etter annonsen

Teoriprøven for bil

Skal du ta førerkortet? Da må du ta teoriprøven. Med våre øvelsesprøver er du godt forberedt før du tar teoriprøven hos Statens Vegvesen.

Prøv gratis nå

At mannen ikke ønsket å kunne ta seg en tur i bilen uten konen i passasjersetet var sikkert greit for politiet, men de var svært usikre på om det faktisk er lovlig å øvelseskjøre uten å ha planer om å ta lappen, og hvor lenge man kan holde på slik.

Politiet var så usikre at de måtte spørre Vegdirektoratet om råd. Nå har svaret kommet. Mannen kan øvelseskjøre med kona til døden skiller de ad.