Elbiler må betale på flere ferger

Fylkeskommunen i Hordaland vil ha slutt på gratis ferge for elbiler.

I Hordaland fylkesrådmann sitt forslag til budsjett for 2016 kommer det frem at de ønsker at elbiler ikke lengre skal reise gratis på ferger. Bakgrunnen for dette er at man opplever en voldsom økning i antallet elbiler på fergene.

Fylkeskommunen har tidligere i år måttet kompensere en av fergeoperatørene for deres bortfall av inntekter, siden elbilene i dag kan reise gratis. Andelen elbiler på fergene vil fortsette å øke, og man må regne med at det vil komme flere krav i tiden fremover.

Bloggen fortsetter etter annonsen

Teoriprøven for bil

Skal du ta førerkortet? Da må du ta teoriprøven. Med våre øvelsesprøver er du godt forberedt før du tar teoriprøven hos Statens Vegvesen.

Prøv gratis nå

Fylkesrådmannen i Hordaland mener derfor at elbiler fra nyttår av skal betale halv pris på fergene. Dette vil kun gjelde fergene på fylkesveiene. Fergene på riksveiene er det staten som har ansvar for, og disse vil fortsatt være gratis for elbiler.

Det er fylkeskommunene selv som velger om de vil gi elbilene fordeler på deres fergestrekninger, og fra før av har Sør-Trøndelag valgt å ta betaling for elbiler.