Ikke bli lurt, sjekk kilometerstanden selv

Statens Vegvesen gjør det nå mulig å sjekke hvilke kilometerstand kjøretøy har hatt ved EU-kontroller.

På klagetoppen

Mange føler seg lurt etter bruktbilkjøp, og derfor ligger klager på bruktbilkjøp stadig på toppen av klagestatistikken hos Forbrukerrådet. Et vanlig problem er at det stilles spørsmålstegn ved hvor langt kjøretøy faktisk har gått.

Bloggen fortsetter etter annonsen

Teoriprøven for bil

Skal du ta førerkortet? Da må du ta teoriprøven. Med våre øvelsesprøver er du godt forberedt før du tar teoriprøven hos Statens Vegvesen.

Prøv gratis nå

Nå blir kilometerstanden kjøretøy hadde ved EU-kontroller gjort tilgjengelig på vegvesen.no. Det gjør det lettere for deg å unngå å bli lurt når du kjøper bruktbil. Alt du trenger er skiltnummeret.

Fallgruver

Det er viktig å merke seg at søket har noen begrensninger. For eksempel blir det ikke utført EU-kontroll på personbiler før disse er fire år gamle. Det er også mulig at plutselige fall i kilometerstanden skyldes feil rapportering, og ikke bevisste forsøk på juks. Derfor er det viktig å se tallene i sammenheng med hva kjøretøyets kilometerstand er i dag, og om historikken følger en naturlig bane totalt sett.

Mye nyttig

Man finner også mye annen nyttig informasjon om kjøretøy man søker opp. I tillegg til tekniske data kan man også se om kjøretøyet er bruktimportert, eller om det har vært bygget opp på nytt etter å ha vært kondemnert.

Mer er på vei


Statens Vegvesen planlegger også å gjøre mer informasjon tilgjengelig. I første omgang dreier dette seg om resultatet av utførte EU-kontroller. Dette kan kanskje være til hjelp med å danne seg et bedre inntrykk av hvordan kjøretøyet har vært vedlikeholdt.