Nå er det slutt på å betale årsavgift

Du skal i stedet betale trafikkforsikringsavgift

Fra nyttår av skal det ikke lengre betales årsavgift til staten. I stedet skal man betale en trafikkforsikringsavgift til forsikringsselskapet, som deretter betaler disse pengene videre til Staten. Man slipper altså ikke unna avgiften, det er bare det praktiske ordningen som endrer seg.

Mer fleksibelt


Nå blir det ikke lengre noen frister for når kjøretøyet må avregistreres for å slippe unna årsavgiften. I stedet betaler man et beløp per dag kjøretøyet er registrert. Beløpet faktureres sammen med forsikringen. Betaler du forsikringen månedlig vil altså også trafikkforsikringsavgiften deles opp i 12. Om man selger kjøretøyet betaler man nå kun for den tiden man er eier av kjøretøyet. Det bør gi mindre diskusjon og forvirring ved eierskifte. Det blir heller ikke mulig å kjøpe et kjøretøy der årsavgiften ikke er betalt.


Bloggen fortsetter etter annonsen

Teoriprøven for bil

Skal du ta førerkortet? Da må du ta teoriprøven. Med våre øvelsesprøver er du godt forberedt før du tar teoriprøven hos Statens Vegvesen.

Prøv gratis nå

Litt endring i satsene

Man benytter anledningen til å gjøre en svak økning i avgiftene, unntatt for elektriske og hydrogendrevne kjøretøy som blir fritatt trafikkforsikringsavgiften.

Døgnsatser:
  • Bil og buss, diesel uten partikkelfilter – kr 9,15
  • Bil og buss, bensin eller diesel med partikkelfilter – kr 7,85
  • Motorsykkel – kr 5,46
  • Veterankjøretøy, moped, traktor, taxi, motorredskap, beltemotorsykkel (snøscooter) med flere -kr 1,27
  • Kjøretøy på Svalbard, NATO og ambassader. Selvassurandører. *Elektrisk bil, buss, motorsykkel, moped og traktor. Kjøretøy med hydrogen og brenselcelle – kr 0,00

Nye oppgaver


Vi har her selvsagt tatt høyde for endringene dette medfører i pensumet, og nye oppgaver er allerede på plass i teoriprøvene våre.