Dyrere å holde for kort avstand til kjøretøyet foran

De som sliter med å holde avstanden til bilen foran må nå punge ut mer.

Bøtesatsene har ble fra 1. januar 2018 hevet. I de fleste tilfellene dreier det seg om små justeringer, men satsen for å ligge for nært kjøretøyet foran har blitt en del høyere, og den laveste satsen er nå kr 6.800 om man får sjansen til å vedta et forenklet forelegg. Med på kjøpet får man 3 prikker på førerkortet. Ferske sjåfører bør huske på at man får dobbelt antall prikker på førerkortet i prøveperioden, og man vil dermed ha seks prikker. Ved neste eventuelle prikkbelastning vil da førerkortet ryke.

For mer alvorlige tilfeller vanker en bot på opptil kr 10.000, og gjerne også et førerkort beslag om man virkelig sliter med å holde en trygg avstand.


Bloggen fortsetter etter annonsen

Teoriprøven for bil

Skal du ta førerkortet? Da må du ta teoriprøven. Med våre øvelsesprøver er du godt forberedt før du tar teoriprøven hos Statens Vegvesen.

Prøv gratis nå

Politiet forteller også til NRK at det å hindre påkjørsler bakfra er et prioritert område. Man kan derfor regne med at det ikke bare er oppmerksomme sjåfører som kommer til å telle sekunder mellom kjøretøy fremover, men at også politiet vil følge godt med.