Vanlige spørsmål

Dette er en samling av de vanligste spørsmålene vi får av folk som kontakter oss.

Betaling

Telefonen min er sperret for innholdstjenester!

Om du får svar på tekstmeldingen din om at vi ikke kunne sende betalt tekstmelding til deg, er det et problem med din teleoperatør (Telenor, Telia, Chess, eller lignende).

I slike tilfeller vil vi ikke trekke penger fra mobilkontoen din. Alternativet ditt er å betale oss via kredittkort.

Jeg får ikke betalt med kredittkort

For å betale på våre nettsider må du ha et kort fra en av disse:

  • Visa
  • MasterCard
  • American Express

Om du får en feilmelding underveis i betalingen, må du notere deg feilmeldingen og kontakte din bank for å finne ut hva problemet er.

Generelle spørsmål

Hvordan får jeg nytt passord?

Gå til siden for glemt passord og få nytt passord tilsendt på SMS.

Hvordan kontaktes dere?

Det er lettest å få tak i oss ved å bruke vårt kontaktskjema.

Dersom det gjelder oppgaver i våre prøver har vi ikke mulighet til å svare på slike henvendelser via telefon.

Våre prøver

Kan jeg ta praktisk førerprøve etter å ha bestått på denne nettsiden?

Nei, absolutt ikke. Oppgavene på denne nettsiden er øvelsesoppgaver, og vi har ingenting med avviklingen av den ordentlige førerprøven å gjøre.

Den ordentlige teoriprøven kan du kun ta hos Statens Vegvesens trafikkstasjoner.

Hvorfor vises alltid fasiten etter hvert spørsmål?

Fordi vi ønsker at du skal lære mest mulig! Dersom du får se det riktige svaret med en gang er det mye større sjanse for at du husker hva som er rett.

Du kan velge å slå av fasiten når du svarer riktig på et spørsmål. Det gjør du enklest fra din profil (lenken fungerer kun når du er innlogget).

Hvor like er deres prøver til den ordentlige?

Forhåpentligvis veldig like, men det er vanskelig for oss å kontrollere. Ingen av oss ønsker å miste lappen for å ta teoriprøven på nytt, så vi holder oss til å stole på de mange brukerne våre som sier at mange av spørsmålene er like.

Hvordan prøven du får fra Statens Vegvesen ser ut, varierer mye fra person til person. Som våre prøver er disse prøvene tilfeldig generert av en datamaskin fra en stor database med spørsmål.

Har dere noe med den offentlige førerprøven å gjøre?

Nei, vi har ikke noe med den offentlige teoriprøven å gjøre. Da må du ta kontakt med Statens Vegvesen.

Hvem lager spørsmålene på prøve.no?

Vi lager en del av spørsmålene selv, og noen er det kjørelærere som lager. Alle spørsmål blir kontrollert av erfarne kjørelærere.

Hvordan velges spørsmålene i en prøve?

På prøve.no er alle prøvene tilfeldig satt sammen, med en del begrensninger. De fleste av prøvene våre har flere kategorier, og det blir plukket ut et gitt antall spørsmål fra hver kategori.

Dersom du har tatt prøven fra før, vil systemet prøve å plukke ut spørsmål du ikke har svart rett på tidligere. Av spørsmålene innenfor en kategori som du ikke har svart rett på, velges spørsmålene tilfeldig.

Når du svarer feil på et spørsmål, vil dette spørsmålet ofte dukke opp om du tar prøven på nytt. Dette gjør vi for å sørge for at du har fått med deg det korrekte svaret.

Alternativene på et spørsmål kommer i tilfeldig rekkefølge hver gang du ser spørsmålet.

Hvor ofte oppdaterer dere prøve.no?

Vi oppdaterer og legger til spørsmål ofte. Noen ganger legger vi ut noen få spørsmål, men når vi legger ut mange på én gang skriver vi om det på facebook-siden vår.

Jeg tror jeg har funnet feil i et spørsmål. Hva gjør jeg?

Ta kontakt med oss! Husk å ta med referansenummeret som står under spørsmålet når du har svart på en oppgave. Alternativene kommer i tilfeldig rekkefølge, så her er det lurt å skrive litt mer enn "Alternativ 2 er riktig, ikke alternativ 1" da det ikke hjelper oss. Vi setter stor pris på gode tilbakemeldinger, og svarer stort sett på slike forespørsler samme arbeidsdag (og av og til i helgene).