UP prøver på nytt med narkometer

Etter at tidligere narkometer viste seg å ikke være gode nok, skal UP nå teste en ny type narkometer.


Det har lenge vært lett å teste om bilister i Norge er alkoholpåvirket. Et alkometer er lett å bruke, og gir pålitelige resultat. Dessverre har det vært mye mer komplisert å teste om noen er påvirket av narkotika. Man har måttet ta en blodprøve, og deretter vente på resultatet.

Dette forsøkte man å bøte på ved å innføre et narkometer som analyserte en spyttprøve. Dessverre viste apparatet seg å være veldig upålitelig. Det kunne både si at person som ikke var påvirket av narkotika var det, og at åpenbart rusede personer ikke var ruspåvirket. Testingen av dette apparatet ble derfor stanset.

Nå har UP fått et nytt alkometer, nemlig Dräger DrugTest 5000. Vært UP-distrikt har nå fått hvert sitt apparat til testing. Dette apparatet har allerede vært testet av Folkehelseinstituttet, og skal være pålitelig.

Bloggen fortsetter etter annonsen

Teoriprøven for bil

Skal du ta førerkortet? Da må du ta teoriprøven. Med våre øvelsesprøver er du godt forberedt før du tar teoriprøven hos Statens Vegvesen.

Prøv gratis nå

De som får positivt utslag må uansett bli fremstilt for blodprøve. Derfor har man god anledning til å teste om resultatene fra apparatet er riktige.