Nye regler for EU-kontroll

Når er det to år etter forrige kontroll som gjelder, ikke siste siffer i skiltnummeret.

Statens Vegvesen forteller at fra februar 2019, vil det ikke lengre være siste siffer i skiltnummeret som bestemmer når biler skal inn til EU-kontroll. I stedet skal biler godkjennes senest to år etter forrige kontroll. Det betyr at man nå kan godkjenne bilen mye tidligere enn før, men da vil det fortsatt kun gå to år til neste kontroll.

Om man godkjenner bilen i løpet av de siste to månedene før fristen går ut, vil de neste to årene løpe fra den opprinnelige kontrollfristen, og ikke når bilen ble kontrollert.

Bloggen fortsetter etter annonsen

Teoriprøven for bil

Skal du ta førerkortet? Da må du ta teoriprøven. Med våre øvelsesprøver er du godt forberedt før du tar teoriprøven hos Statens Vegvesen.

Prøv gratis nå

Det er ikke slik at alle får nye frister i februar 2019. Dagens frister komme til å gjelde til første gang bilen er inne til kontroll etter februar 2019.

På mange måter er dette et mer logisk system. Spesielt for biler som har vært avskiltet, og får nye skilt midt mellom kontrolltidspunkt, vil det være mye mer logisk at en kontroll nå blir gyldig i to år, og ikke bare i ett år frem til neste kontrollfrist.

Dette er også et mer fleksibelt system siden du nå kan velge å godkjenne bilen akkurat når det måtte passe deg, mens man tidligere måtte vente til det var mindre enn 4 måneder igjen til utløp av kontrollfristen.